Termeni si conditii de utilizare a platformei

Cap I. Descrierea serviciului

 1. Serviciile microjoburi.ro sunt furnizate de S.C. MATASH MEDIA S.R.L., CUI RO31081641, J40/314/2013 cu sediul social in Bucuresti, Sector 6, Str. Vistiernicul Stavrinos, nr. 4A, Cont Bancar: RO24INGB0000999903388204, Banca ING Bank – Sucursala Gorjului, Bucuresti.
 2. Obiectul principal al site-ului www.microjoburi.ro este promovarea serviciilor oferite de prestatori si atragerea cumparatorilor interesati.
 3. Un microjob reprezinta o activitate, un serviciu pe care un prestator doreste sa il/o realizeze pentru cumparator.

Cap. II Functionarea serviciului

Functionarea platformei pentru prestatori

 1. Inregistrarea pe site. Utilizarea serviciului microjoburi.ro si abonarea la Newsletter se realizeaza in urma inregistrarii pe site. Numai utilizatorii inregistrati pot adauga/cere microjoburi. Inregistrarea este gratuita si presupune acceptarea termenilor si conditiilor. Numele de utilizator ales nu trebuie sa fie un domeniu web, un numar de telefon sau alte cuvinte care pot fi interpretate ca fiind date de contact direct. Recomandam alegerea unui nume de utilizator cat mai sugestiv si care sa ofere incredere cumparatorilor sau prestatorilor pentru realizarea colaborarilor.
 2. Adaugarea microjoburilor. Microjoburile sunt adaugate de catre prestatori prin completarea formularului aferent disponibil dupa accesarea butonului Adauga microjob.
 3. Prin postarea si mentinerea activa a microjoburilor, prestatorul isi asuma ducerea colaborarilor incepute la bun sfarsit.
 4. Continutul unui microjob. Titlul unui microjob este intotdeauna de forma „Voi … pentru x lei”. Prin intermediul unui microjob se pot realiza activitati sau se pot presta servicii care acopera o nevoie a unui potential cumparator. Ne rezervam dreptul de a nu accepta sau de a sterge microjoburile care nu rezolva o nevoie a cumparatorilor utilizatori ai platformei microjoburi.ro, microjoburile a caror realizare presupune incalcarea legilor sau a moralei sau cele pe care le consideram ca nu aduc valoare platformei.
 5. Microjobul nu poate contine adrese de e-mail, link-uri catre site-ul prestatorului sau alte date pentru contact direct.
 6. Costul unui microjob. Pretul unui microjob este cel stabilit de prestator.
  La finalizarea microjobului, daca prestatorul poate oferi factura acesta o va emite pe intregul pret al microjobului comandat de cumparator si va include TVA daca este inregistrat in scop de TVA. Platforma microjoburi.ro nu isi asuma raspunderea pentru nerespectarea legislatiei aplicabile de catre prestator.
 7. Realizarea colaborarilor. Colaborarile se pot realiza atat in afara platformei (cand nu se doreste evaluare pentru serviciul oferit) cat si prin intermediul platformei (atunci cand se doreste evaluarea de catre cumparator a serviciului oferit). Colaborarea prin intermediul platformei incepe in momentul in care se da click pe butonul „Incepe colaborarea”. Cumparatorul are putere deplina in ceea ce priveste colaborarea, o poate marca drept finalizata sau o poate anula, in ambele cazuri avand posibilitatea de a evalua serviciul primit.
 8. Comunicarea cu cumparatorul. Comunicarea dintre prestator si cumparator se poate realiza direct daca are afisate datele de contact (atunci cand are activat abonamentul Business) sau prin sistemul de mesagerie al platformei microjoburi.ro.
 9. Mesaje de tip SPAM. Prestatorii care activeaza abonamentul Business in scopul trimiterii mesajelor de tip spam catre cumparatori sau alti prestatori vor avea contul suspendat pentru o perioada de 3 zile. In cazul in care aceasta situatie se repeta, contul va fi dezactivat permanent.
 10. Prestator verificat
  Orice prestator poate deveni prestator verificat ca:

  • persoana fizica daca face dovada identitatii sale corect completate in contul personal prin incarcarea unei copii CI in sectiunea Profil a contului din platforma
  • persoana juridica daca face dovada calitatii de reprezentant legal al firmei prin incarcarea unei copii a certificatului constatator de la Registrul Comertului

  Prin incarcarea pe platforma microjoburi.ro a copiei cartii de identitate, a copiei certificatului constatator sau a oricaror altor documente avand rol de identificare, va dati acordul expres pentru colectarea si prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, avand functie de identificare (CNP, numar si serie buletin, orice alte date inscrise in documentele uploadate in platforma microjoburi.ro)

Functionarea platformei pentru cumparatori

 1. Inceperea colaborarii. Cumparatorii pot intra in contact cu prestatorii, in vederea inceperii unei colaborari, fie in mod direct daca prestatorii au afisate datele de contact (avand activat abonamentul Business), fie folosind sistemul de mesagerie al platformei microjoburi.ro. De asemenea, cumparatorul poate solicita un microjob personalizat prin apasarea butonului Cere microjob daca nu identifica pe platforma microjoburi.ro serviciul sau activitatea dorita. O cerere este valabila 7 zile si va fi stearsa automat daca depaseste aceasta perioada.
 2. Costul unui microjob si modalitatea de plata. Pretul unui microjob este cel stabilit de prestator, plata se realizeaza direct catre prestator, prin metoda de plata agreata de cei doi si fara interventia platformei.
  La finalizarea microjobului, daca prestatorul poate oferi factura acesta o va emite pe intregul pret al microjobului comandat de cumparator si va include TVA daca este inregistrat in scop de TVA. Platforma microjoburi.ro nu isi asuma raspunderea pentru nerespectarea legislatiei aplicabile de catre prestator.
 3. Cumparatorul are dreptul de a anula o colaborare care a fost realizata cu nerespectarea conditiilor mentionate in pagina microjobulului si/sau convenite cu prestatorul.
 4. In cazul in care aveti o problema cu realizarea microjobului, incercati intotdeauna sa o rezolvati impreuna cu prestatorul, platforma nu intervine nicicum in prestarea microjoburilor. Daca aceasta comunicare nu rezolva problema, ne puteti contacta folosind formularul de contact.
 5. Cumparatorii si prestatorii isi vor rezolva singuri potentialele divergente cu privire la realizarea/livrarea corecta a microjoburilor. Daca s-a agreat colaborarea prin intermediul platformei (prin accesarea butonului Incepe colaborarea), microjobul va aparea ca finalizat la momentul la care cumparatorul a mentionat pe platforma ca microjobul a fost finalizat si a evaluat prestatorul.
 6. Microjoburi.ro face eforturi pentru a asigura identitatea prestatorilor. In acest context, platforma verifica identitatea prestatorilor si aplica marcajul Prestator verificat alaturi de numele prestatorului. Pentru a afla prin ce metode este verificata identitatea puteti consulta pct. 9 de la sectiunea Functionarea platformei pentru prestatori.

Cap. III. Pretul serviciului

Microjoburi.ro va pune la dispozitie 2 abonamente dupa cum urmeaza:

 1. Abonament BUSINESS la un pret de 50 lei + TVA, valabil 30 de zile
 2. Abonament BASIC gratuit, se reinnoieste automat dupa 30 de zile

Beneficiile fiecarui abonament pot fi gasite la linkul – https://www.microjoburi.ro/abonamente/

Plata abonamentului Business se face cu cardul sau prin PayPal. Procesarea de plati cu card bancar este un serviciu oferit de mobilpay.ro, un tert autorizat si specializat in acest domeniu. Tranzactiile sunt securizate.

Activarea abonamentului se realizeaza automat dupa confirmarea platii.

Cap. IV. Drepturile si obligatiile utilizatorilor

 1. Acceptarea termenilor si conditiilor se face odata cu inregistrarea utilizatorilor pe site, prin apasarea butonului Fa-ti cont pentru inregistrarea clasica sau Login cu Facebook pentru inregistrarea cu contul Facebook. Utilizarea platformei microjoburi.ro implica acceptarea in totalitate a acestor termeni si conditii. Prin utilizator se intelege orice persoana inregistrata pe site (care detine un cont de utilizator) in scopul vanzarii/cumpararii de microjoburi.
 2. Prin activarea abonamentului Business prestatorul este de acord ca datele completate in cadrul unui microjob la sectiunea Contact direct sa apara pe site, fiind vizibile tuturor vizitatorilor care dau click pe butonul Contact direct.
 3. Prin acceptarea termenilor si conditiilor va dati acordul expres pentru colectarea si prelucrarea datelor voastre cu caracter personal (inclusiv datele personale avand functie de identificare, daca ati furnizat aceste date) si pentru transferul lor in orice stat membru UE, acolo unde este/poate fi hostata platforma microjoburi.ro. Colectarea si prelucrarea datelor va fi realizata in acord cu termenii si conditiile, politica de confidentialitate si prevederile Legii nr. 6772011.
 4. Toti utilizatorii au obligatia respectarii in totalitate a termenilor si conditiilor, astfel cum au fost formulati, precum si a dispozitiilor legale incidente si, in general, a legislatiei. La orice moment dat, un utilizator nemultumit de continutul termenilor si conditiilor poate cere stergerea contului microjoburi.ro. Cu toate acestea, efectele acceptarii termenilor si conditilor se pot prelungi in timp, chiar si dupa stergerea contului, in functie de actiunile pe care utilizatorul le-a intreprins pe site in calitate de prestator si/sau cumparator.
 5. Drepturile utilizatorilor sunt acelea care rezulta din prezentii termeni si conditii, precum si din dispozitiile legale incidente. Toate drepturile utilizatorilor vor fi exercitate cu buna credinta.
 6. Modificarea termenilor si conditiilor se poate dispune in mod unilateral de catre platforma microjoburi.ro. Modificarea termenilor si conditiilor va fi notificata prin anunt pe site timp de 10 zile de la data modificarii.
  Continuarea navigarii pe site reprezinta acceptul utilizatorilor cu privire la modificarile aduse termenilor si conditiilor. Utilizatorii nemultumiti de modificari pot cere stergerea contului microjoburi.ro.

Cap. V. Drepturile si obligatiile Microjoburi.ro

 1. Drepturile si obligatiille microjoburi.ro deriva din prezentul document precum si din dispozitiile legale aplicabille.
 2. Microjoburi.ro se angajeaza sa respecte legislatia aplicabila in desfasurarea activitatii sale si sa respecte utilizatorilor drepturile aferente abonamentelor contractate, pe perioada de valabilitate a acestora.
 3. Cu toate acestea microjoburi.ro poate sista accesul utilizatorilor pe site, poate sterge contul de utilizator, sau poate limita drepturile acestora, chiar cele derivand din abonamente platite daca sunt incalcate prevederile prezentului document sau prevederile legislatiei in vigoare, fara obligatia de a restitui nicio suma platita cu titlu de abonament.
 4. Orice activitate desfasurata de utilizatori pe site-ul microjoburi.ro este realizata pe proprie raspundere, microjoburi.ro, reprezentantii, angajatii sau colaboratorii acestuia neputand fi tinut raspunzator in nicio situatie. Realizarea si livrarea microjoburilor precum si comunicarea intre utilizatori pe platform produc efecte exclusiv intre prestator si comparator, microjoburi.ro, reprezentantii angajatii,colaboratorii acestuia nefiind raspunzator pentru niciun efect negativ care poate rezulta din aceste activitati.
 5. Totodata, microjoburi.ro nu raspunde pentru: identitatea utilizatorilor (daca utilizatorii au activat functia utilizator verificat, va rugam sa intelegeti ca verificam copia cartii de identitate a acestora dar ca acest lucru nu poate oferi dovada absoluta a identitatii acestora), calitatea serviciilor prestate, timpul de livrare, pretul solicitat si plata acestuia, legalitatea serviciilor prestate si existenta avizelor/certificarilor necesare pentru a fi prestate si in general pentru niciun aspect referitor la relatia prestator-cumparator.
 6. In acest sens, utilizatorii sunt de acord ca prin acceptarea prezentului document sa exonereze micrjoburi.ro, reprezentantii, angajatii si colaboratorii acestuia de orice raspundere juridica si sa nu aiba in acest sens nicio pretentie pecuniara sau nepecuniara fata de acestia ca urmare a utilizarii platformei microjoburi.ro si a serviciilor oferite pe aceasta.

Cap. VI Autorizari si drepturi de autor

 1. Prin postarea microjobului, prestatorul garanteaza ca are dreptul din punct de vedere legal (inclusiv in ceea ce priveste drepturile de autor) sa presteze acel microjob si este direct raspunzator in cazul in care nu are acest drept.
 2. Continutul microjoburi.ro este bazat pe continutul generat de utilizatori. Microjoburi.ro nu isi asuma raspunderea si nu verifica materialele create/uploadate de catre utilizatori cu privire la incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala sau alte drepturi. Daca suspectati o incalcare a dreptului de autor va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact (impreuna cu dovada de incalcare a dreptului). Daca incalcarea este reala, continutul afisat va fi sters.
 3. Utilizatorii sunt de acord cu faptul ca microjoburile publicate precum si continutul creat/uploadat de ei (texte, imagini, video) si alte materiale pot fi folosite de microjoburi.ro fara nicio remunerare pentru scopuri de marketing sau scopuri statistice.

Cap. VII. Alte clauze

 1. Prezentul document este supus legii romane si se completeaza cu dispozitiile legale incidente.
 2. Orice litigiu se solutioneaza pe cale amiabila si daca acest lucru nu este posibil, va fi dedus judecatii instantelor competente din Bucuresti, Romania.
 3. Utilizatorii vor citi si accepta de asemenea Politica de Confidentialitate.